Bambustøj
Hos NyeSokker finder du bambustøj til både dame og herrer. Vores bambustøj fåes i forskellige størrelser og modeller.
Sortimentet af bambustøj, spænder lige fra strømper og undertøj til sweatpants og trøjer. Scroll ned og se hele udvalget af tøj lavet af bambus.
Bambustøj
Når man kigger i sit klædeskab, så skulle det gerne være fyldt med tøj, som man glæder sig til at tage på hver dag. Men ofte ser man, at tøjet i ens skab –uanset om det gælder en top, t-shirt, eller sweatpants – er noget, som får lov at hænge længe i skabet uden at se dagens lys. Det sker ofte, fordi tøjet ikke er komfortabelt at have på af forskellige årsager. Dette problem kan man nemt komme til livs ved at investere i bambustøj.
Bambustøj er tøj, der er lavet af fibre fra bambusplanten. Det er generelt meget åndbart, blødt og komfortabelt tøj, som laves til både mænd, til kvinder og til børn. Man kan få tøj af bambus i alle former, størrelser, farver og designs - det gælder uanset, om man leder efter bambus tanktops, bambus strømpebukser som er åndbare eller bambus shorts.
Mange mærker har i dag fået øjnene op for bamboo-produkter – det gælder fx det velkendte mærke JBS of Denmark og Resteröds. Det er dog ikke alle, som kender til bambustøj, og derfor er der her samlet en masse information. Det gør, at du bliver klædt ordentligt på til at gå på jagt efter bambustøj i god kvalitet.
Hvad er bambustøj?
Hvis man nogensinde har undret sig over, hvad bambustøj er lavet af, så er man ikke alene. Svaret er faktisk meget simpelt. Bambustøj er faktisk bare tøj, der er lavet af bambus. Bambus er som bekendt en fantastisk plante. Den vokser nemlig utrolig hurtigt, og den kræver meget lidt i forhold til gødning, sol og vand. I dag er det kendt som et af de mest miljørigtige valg af tekstil, man kan gøre både som producent og forbruger.
Bambus vokser naturligt i store dele af Afrika, Asien, Amerika og Australien. Man kender helt op til 1.500 forskellige arter af bambus, og det er faktisk en slags græs. Bambus vokser ekstremt hurtigt i forhold til fx træer, hvilket betyder, at det ofte er et langt mere bæredygtigt valg af materiale til tøj lavet med plantefibre.
Bambussens egenskaber spænder vidt, og derfor er planten også blevet et populært valg, når der skal produceres tøj. Planten er nemlig meget modstandsdygtig, hurtigt voksende, og så besidder planten antibakterielle egenskaber. Det betyder, at man ikke er nødt til at hælde spandevis af gødning og pesticider ud over planten for at få den til at gro optimalt. Det er altså en plante, som kræver meget få ressourcer, og det er også med til at holde prisen nede på bambustøj. Derfor finder man tit tøj af denne type på tilbud i fx ens lokale butik.
Hvordan laver man bambustøj til mænd og kvinder?
Bambus er altså en fantastisk plante, men hvordan går man fra at stå i en skov af bambus, der strækker sig op mod himlen og så til at have en lækker bambustop i hænderne nede ved den lokale tøjforhandler? For hvordan kan man overhovedet bruge bambus som tøj?
Det kræver selvfølgelig en del arbejde at forvandle en bambusplante til en lækker plus size-hoodie dress af bambus, men det er dog muligt. Det, man gør, er, at man tager bambusplanten, skærer denne i små stykker for at opløse disse stykker til en slags grød. Herfra kan man udvinde cellulose, der bliver presset gennem en slags tragt med små huller i. Gennem hullerne vil man herefter få tynde tråde, der kan tørres og spindes til en slags garn. Garnet kan man efter denne proces bruge til at lave alt fra en lang bambus-hoodie til herre og til strømpebukser af bambus til dame.
Fordele ved at vælge bambustøj
Det kan lyde kompliceret at producere bambustøj, men faktisk er processen hurtig i forhold til andre processer og kræver samtidig færre kemikalier og andre stoffer, der kan komme i tøjet. Det er altså godt for huden og samvittigheden at vælge bambustøj.
Der er samtidig et væld af andre fordele, hvis man vælger at købe fx en top eller andre stykker tøj af bambus. Ofte har disse stykker tøj en flottere glans på grund af de naturlige fibre, og samtidig er tøjet nemmere at få gjort rent end tøj af fx bomuld og andre typer materialer.
Tøjet har desuden antibakterielle egenskaber som resultat af plantens egenskaber. Det betyder, at tøjet faktisk fx indeholder en del ingredienser og olier, som forhindrer mikroorganismer i at leve i tøjet. Det er det, der gør planten modstandsdygtig over for fx svamp og bakterier i naturen. Det er også det, der reducerer mængden af bakterier og forhindrer skadelige mikroorganismer i ens tøj, som kan være med til at få tøjet til at lugte.
Fordi tøjet har antibakterielle egenskaber, og fordi at tøjet produceres meget skånsomt, så er tøjet faktisk også et godt valg, hvis man har sart hud. Det er nemlig generelt meget blødt og generer ikke huden.
Bambustøj er desuden kendt for at være ekstremt svedabsorberende, og dette er ikke bare en myte. Faktisk kan en trøje suge op til tre gange dets egen vægt i væske. Det er altså et oplagt stykke tøj at vælge, hvis man dyrker meget sport, og derfor skal have noget tøj, der både kan suge væske til sig, og som samtidig tørrer utrolig hurtigt, så man ikke når at blive kold.
Derudover har tøj af denne type generelt også meget stor luftcirkulation på grund af fibrenes opbygning. Der er nemlig små luftlommer mellem fibrene, som om vinteren er med til at holde på varmen, og som om sommeren er med til at køle kroppen af.
Dette skal du overveje, når du køber bambustøj
Udover at tøjet er godt for ens hud, så er tøjet også godt for miljøet. Uanset om man køber bambustrusser, bambus-hoodies eller bambus-joggingpants, så får man et produkt, som er skabt af en plante, der kræver meget få ressourcer, og som sætter dybe rødder, som forhindrer erosion i området.
Det er en egenskab, som betyder, at mange vælger denne type tøj, fordi det netop er et miljøvenligt valg. Det handler om at tage ansvar som forbruger, og det gælder især også, når man vælger tøj. Bambus påvirker nemlig miljøet minimalt, og det er der mange forbrugere, forhandlere og producenter, der sætter pris på.
Det er faktisk et rigtig godt alternativ til det klassiske bomuldstøj, som ofte kræver store mængder af vand for at få nok fibre til tøjet. Øko bambustøj er desuden langt nemmere at få fat på og er ofte billigere, så på denne måde er bambus igen at foretrække frem for bomuld eller lignende.
Det kan være noget af en opgave at begynde at omlægge hele sin garderobe til tøj lavet af bambus, og derfor kan det være en god ide at starte med at købe sokker af bambus. Det er nemlig en billig måde at få bambus ind i garderoben på, og samtidig er det ofte her, hvor fibrenes kvaliteter virkelig kommer til udtryk. Strømperne er nemlig ofte meget stærke, holder længe og sørger for at holde fødderne tørre og fnugfrie igennem hele dagen - også selvom der dyrkes sport i strømperne.
Efter at man har prøvet tøjet af med et par gode bambus strømper, så kan man nemt og hurtigt opgradere ens garderobe til at indbefatte både bambus t-shirts, bambus hoodie dress, bambus undertøj og shorts af bambus samt meget andet tøj. Bambootøj findes generelt i gode pakker med basisvarer som et væld af t-shirts i forskellige afdæmpede farver. Det gør en hurtigt klar til hverdagen. Vælger man tøj fra velkendte mærker såsom JBS, JBS of Denmark og Resteröds, så er man sikret et godt udvalg af basisvarer, som passer ind i enhver garderobe.
Sådan plejer du bambustøj
Uanset om man har valgt at skifte hele garderoben ud, eller om man bare starter med et par enkelte tøjartikler, så er det vigtigt, at man tager sig ordentligt at sit tøj. Det gælder især, hvis man har børn, hvis tøj man også skal tage sig af. Der kan ske meget på legepladsen, og derfor skal tøjet garanteret vaskes ofte.
Det gælder dog om at vaske sit tøj for så vidt muligt på 30 grader. På denne måde skåner man sit tøj bedst muligt, og det er ofte helt fint til hverdagens strabadser. Fordi tøjet besidder antibakterielle egenskaber på grund af plantens naturlige opbygning, så behøver man faktisk heller ikke at vaske sit undertøj på mere end de 30-40 grader. Det kan man dog sagtens, hvis man ikke føler sig komfortabel med de lave grader.
Det er en god ide at bruge sæbe, som ikke indeholder skarpe enzymer. Det kan man sikre sig ved at bruge sæbe, der er beregnet til fx uld og silke, og på denne måde skåne sit tøj yderligere.
Det er selvfølgelig også oplagt at springe tørretumbleren over, hvis man ønsker at bevare sit tøj længst muligt. Solen er heller ikke en god ide at tørre sit tøj i, for dette kan også nedsætte tøjets levetid. Hvis man endelig har brug for at tørre sit tøj hurtigt, så kan man til nøds bruge tørretumbleren på så lav en temperatur som muligt og på det mest skånsomme program.
Det gode ved et stykke tøj af bambusfibre er, at tøjet ikke behøver at blive strøget. Det krøller nemlig ikke, for fibrene krøller naturligt ikke, ligesom det kan være tilfældet med fx bomuld. Derfor kan man nøjes med at hænge tøjet op på bøjler og lignende, og så skal tøjet nok være uden krøller om morgenen.